Om Ciresia

Från linjen till färg och mitt seende öppnas upp till ett liv  mer fantastiskt än jag någonsin kunde drömma om! 

Nyfikenhet och färgen tar mig med i en kärleksfull dans på duken och i mitt liv.  Jag målar som en daglig handling i livsglädje och äventyrslusta, men också som tröst när det svåra kommer över mig. Successivt har min inre storhet vuxit och jag känner mig mer och mer buren av mig som kvinna och konstnär. Leken tar mig till att tro, till att veta, till kunskap om mitt liv. Min inre storhet och litenhet bär mig.

Det jag vill förmedla till dig som betraktare av min konst, är vår gemensamma storhet och litenhet och att de två kan förenas och bli starka. Vi är absolut inte  ensamma! Med min konst kan du få en påminnelse, en inspiration,om hur viktig du är att förmedla din värld till andra på ditt unika sätt. Dina livserfarenheter är obegränsade tillgångar som vi alla har möjlighet att dela genom ett möte, där jag möter dig genom min konst och du genom att gå dit glädjen tar dig.

 

Utställningar

 

Jag har haft otaliga utställningar genom åren eftersom  jag har haft förmånen att äga tre Gallerier.  Jag har hela tiden sålt mina målningar.

Gummerson Galleri på Strandvägen 2002, 2004 

Jag har efter 2011 varit representerad genom Danderyds Konsthall och Danderyds församling under många av deras samutställningar.                                         

Anställningar

Utbildning och erfarenhet

Övrig erfarenhet

2011 fick Konstnären Lars Olsson och jag idén att starta ett nätverk för konstlivet i Danderyd i glatt samverkan med konstälskare i Danderyd. Föreningen Danderydskonsthall som anordnar utställningar och andra aktiviteter i Danderyd www.danderydskonsthall.com. Kulturpriset 2013

Jag var tillsammans med Ana Gaines medskapare till evenemanget Ljuset i Mörkret i Danderyd under 2 år. 

Skapade det stora evenemanget Ljuset från Norden tillsammans med Sara Olén och 360 deltagare 2017 på Edsvik Konsthall..

Barndomen

Jag har alltid målat och blivit lyckligt påhejad av de som älskade mig.

Tonåren

Förutom bild i skolan så började jag hos konstnären Edlef ter Haar Romeny . Han inspirerade mig med alla sina fantastiska färgglada målningar och doften av olja.  Han trodde nog på mig för några av hans målningar blev kopia av mina.

Konstutbildningar

Gick Estetisk Folkhögskola i Sigtuna och hade så kul under 1 år . Så många olika sätt att uttrycka sig och tekniker. Jag var lycklig i mitt skapande                      Folkuniversitetet 1 år  kvällstid              Birkagården 1 år dagtid                          

Vedic Art

Curt Källman grundaren av Vedic Art undervisade mig under 18 år och trodde på min förmåga att hitta just mitt uttryck. I inspiration av alla dessa underbara stunder av skapande, startade jag Vedic Art Academy, som ska lära ut ett förhållningssätt till skapandet genom de 17 konstprinciperna. Jag har varit Vedic Art lärare i 24 år Under alla dessa år har jag haft workshops/kurser mest varje månad. Jag har fått förmånen att inspirera många framförallt i Sverige men också från andra delar av världen. 

 

Gallerier

Under åren har jag ägt 3 st gallerier, en i Birkastaden Stockholm  Galleri Moscha 1998-2000 med Annette Nilsson.                                           Galleri Liv&Lust 1997-2008 på min fd gård i Näsby Öland.                                  Ateljé Ciresia på Mariatorget 2005-2010 med 25 ateljéplatser, stort Galleri med café. Det har varit väldigt berikande att visa upp Vedic Art konstnärer från hela landet samtidigt som har jag hela tiden har visat upp min egen konst.                                                                Återigen startade jag 2018 Galleri Liv&Lust men nu i Djursholm.

 

"Ciresias tavlor är unika"

 

Konstnären Ciresia målar en hyllning till de kvinnliga värdena i livet.  Kärleken till livet i en kaskad av färg som kanske kan rycka tag i dig som betraktare. Du får ta del av Ciresias vision av livet och kraften som finns där i oss alla. Naturlagarna som alltid är för expansion!  Det som vi kan se och betrakta dagligen i naturen finns även i hennes konst. En styrka, en kraft som vill ge betraktaren en känsla av att bli sedd och hållen, att få ta del av den enhet och närvaro som konstnären upplevde när hon målade. 

 
 
 
 

– orem ipsum 

Stäng meny